Final de maig amb tronades a punts de muntanya

El temps d’aquests dies finals del mes de maig està sent típic de primavera. L’estabilitat afecta gran part de Catalunya, tret del sector del Pirineu, on es formen ruixats de tarda, aquesta serà la també la tònica de temps dels últims dies de maig.

El temps per dijous 28 de maig

Aquest dijous repetirem un dia estable, amb domini del sol a gran part de Catalunya.

Al matí, alguns núvols baixos puntuals cap al litoral central i litoral sud de Girona, que desapareixeran ràpidament.

Tarda, un dia més, amb creixement de núvols cap a punts de muntanya de l’interior, especialment al Pirineu i Prepirineu.

Com a passat avui, esperem xàfecs, localment amb tempesta, a qualsevol comarca del Pirineu, especialment cap a la Cerdanya, Alta Ribagorça i nord del Pallars Sobirà.

Temperatures sense canvis importants, continuarà l’ambient càlid arreu.

El temps dels últims dies del mes de maig

El mes de maig acabarà amb temps estable en conjunt a Catalunya, però amb alguns matisos.

Divendres la inestabilitat de tarda anirà a més i afectarà més comarques. Els ruixats apareixeran a molts punts del Pirineu i Prepirineu i també cap a la Serralada Transversal, comarques de l’Altiplà Central i fins i tot al Prelitoral.

No descartem que divendres a última hora de la tarda, o ja de cara al vespre, puguin arribar aquests ruixats cap al litoral central i nord.

Algun ruixat pot ser puntualment intens, i amb tempesta, cap al Ripollès, la Garrotxa o nord d’Osona.

Tant dissabte com diumenge, esperem de nou dies típics de primavera amb sol a gran part del territori i amb nuvolades i alguns xàfecs durant la tarda al Pirineu i Prepirineu.

Les temperatures es mantindran altes tot el cap de setmana, potser baixant entre 1 i 3 graus dissabte les màximes. Ambient càlid tant de dia com de nit a gran part de Catalunya.