Final de febrer i inici de març amb temps estable

Aquest mes de febrer, poc hivernal, acabarà així, amb temps amb poca sensació d’hivern.

Durant els pròxims dies continuarem sota el domini d’una gran zona d’altes pressions que afectarà gran part del continent europeu. Les temperatures es mantindran a ratlla tot i que a poc a poc ens endinsem ja a un ambient molt més primaveral.

Anticicló per acabar febrer i començar març

Poques perspectives de canvi a curt i mitjà termini pel que fa al temps a Catalunya. Els principals models ens indiquen que continuarem sota el domini de les altes pressions. De pluja els pròxims dies n’esperem poca a gran part de Catalunya.

Al mapa isobàric següent del model GFS podeu veure com aquest anticicló abraçarà gran part del continent, amb borrasques que circularan molt al nord, a l’oest i est de casa nostra.

Només caldrà tenir en compte petits embossaments freds, que puguin esdevenir petites Danes aïllades, com la que pot afectar entre divendres i diumenge punts del sud-oest de la península o un petit embossament fred que diumenge pugui fer créixer algunes nuvolades cap a les comarques gironines.

A grans trets per tant aquest mes de febrer acabarà sense complicacions meteorològiques a casa nostra i març seguirà la mateixa tònica.

Temperatures a ratlla, la primavera s’imposa

La primavera es va imposant, un fet que ja fa dies que notem a gran part de Catalunya.

Durant els pròxims dies les temperatures es mantindran a ratlla o seran lleugerament superiors a la mitjana climàtica a 850 hPa (1.500 metres). Tindrem per tant un contrast notable entre les temperatures nocturnes i diürnes, propi d’aquesta època de l’any, especialment a les comarques interiors.

A la costa veurem si els núvols baixos són més o menys presents els pròxims dies i frenen, com ja a passat aquests dies, els termometres a primera línia de la costa. Es força habitual, a començament de primavera, l’aparició de boires i núvols baixos a punts del litoral català.

Avorriment meteorològic és el que toca els pròxims dies a l’espera que la primavera meteorològica que estem a punt de començar ens porti els primers episodis de tempestes a casa nostra.