Final d’abril i inici de maig amb temps inestable a Catalunya

Aquest mes d’abril acabarà amb un temps molt inestable a Catalunya.

Demà divendres tornarem a tenir un dia mogut meteorològicament parlant amb xàfecs de tarda a moltes comarques interiors. De cara a dissabte, la inestabilitat afectarà pràcticament tot el territori català, amb un front de pluja que pot ser extens i intens en alguns sectors.

El temps per divendres 30 d’abril

Demà divendres, últim dia d’aquest mes d’abril, esperem un dia molt semblant al d’avui dijous, amb inestabilitat, especialment de tarda i especialment a les comarques de l’interior.

Durant el matí esperem un cel variable arreu del territori. Poden caure ja els primers ruixats cap al Pirineu de Lleida durant el matí, poc importants.

Serà a partir del migdia i les primeres hores de la tarda quan els ruixats guanyin extensió a les comarques del prelitoral i de l’interior, especialment al voltant de la Conca de Barberà, la Segarra, l’Urgell, l’Anoia, el Solsonès, el Bages, el Berguedà, el Ripollès o Osona. En totes aquestes comarques és on s’esperen els ruixats més importants.

També plourà durant la tarda cap al Pirineu i de forma esporàdica també pot arribar algun xàfec cap al Massís dels Ports.

Difícilment un dia més aquests ruixats afectin les comarques del litoral, on les estones de sol seran més freqüents.

Temperatures sense gaires canvis en conjunt.

Dissabte ens creuarà un front de pluja més important

Dissabte esperem que la inestabilitat afecti pràcticament tot el territori català.

Dissabte durant la matinada i el matí ens acabarà de creuar un front que escombrarà tot Catalunya de Ponent a Llevant.

Esperem que durant la matinada i les primeres hores del matí les precipitacions afectin les comarques de Lleida i Tarragona, desplaçant-se amb certa rapidesa durant el matí i el migdia cap a les comarques de Barcelona i Girona.

Localment poden caure xàfecs forts al voltant del litoral central, entre el Camp de Tarragona o el Penedès, que poden anar acompanyats de tempesta.

Sembla que ràpidament durant la tarda la pluja ja quedaria ancorada a les comarques de Girona, on també pot ploure de forma intensa puntualment.

Cap a les comarques de Lleida i Tarragona durant la tarda ja s’obriran clarianes.

Així doncs, dissabte prepareu el paraigua. Durant el matí a Lleida i Tarragona, i durant el migdia i la tarda a Barcelona i Girona.