Final d’abril amb més pluges a Catalunya

Aquest mes d’abril serà extraordinàriament plujós a molts racons de Catalunya. Els registres de pluja podrien incrementar-se una mica més els pròxims dies, ja que sembla que noves borrasques apunten directament cap al nostre territori.

Ruixats de tarda i noves borrasques en camí

Durant les següents tardes, com ja ha passat avui, els ruixats de tarda sovintejaran cap a punts de muntanya, especialment al Pirineu i Prepirineu, però també cap a la Serralada Transversal o de forma més aïllada cap a les muntanyes del prelitoral.

Serà a principis de la setmana vinent, quan sembla que una nova borrasca procedent de l’Atlàntic ens afectarà inestabilitzant notablement el temps.

Al mapa isobàric següent, podeu veure la situació d’aquesta baixa prevista pel model GFS pel pròxim dilluns 27 d’abril.

La part davantera d’aquesta borrasca, la més inestable, tornaria a afectar Catalunya, situació semblant a la que hem tingut aquests últims dies, això sí, sembla que no tant intensa.

Així doncs, sembla que dels ruixats de tarda d’aquest final de setmana, pasarem a un inici de la setmana vinent amb ruixats a moltes comarques catalanes, especialment entre dilluns i dimarts.