Estiu cálid i sec a Catalunya

El pròxim 1 de juny s’inicia l’estiu meteorològic a casa nostre, fem un petit repàs als models estacionals per tenir una lleugera idea del temps que ens pot esperar els pròxims mesos a Catalunya

Un estiu més càlid del normal

Segons les dades proporcionades per Copernicus, que es basen en el model meteorològic ECMWF, i que poden consultar a la web del Servei Meteorològic de Catalunya, els pròxims mesos seran més càlids de l’habitual a Catalunya.

Aquest model ens indica temperatures entre 0,25 i 1 grau per sobre de la mitjana els mesos de juny, juliol i agost a Catalunya.

Un estiu més sec de l’habitual

Si l’estiu ja és l’estació més seca a gran part de Catalunya, sembla que aquests pròxims mesos podrien ser fins i tot una mica més secs de l’habitual.

El model basat en el model meteorològic ECMWF ens indica pels pròxims tres mesos (juny, juliol i agost) unes precipitacions sempre per sota del normal a bona part de Catalunya, especialment durant el mes d’agost.

Aquests models tenen una fiabilitat força reduïda però ens serveixen per tenir una lleugera idea del temps que ens pot esperar els pròxims mesos al nostre territori.

Durant les pròximes setmanes anirem actualitzant les dades que ens ofereix aquest model i anirem comparant els resultats.