Els ruixats i les tempestes tornen a guanyar protagonisme a Catalunya

S’acaba aquest intens pic de calor que ahir ens va deixar temperatures per sobre dels 40 graus a les comarques de Girona.

Avui, tot i que l’ambient encara serà força càlid, ja no tindrem temperatures tan extremes com els dos últims dies. Demà encara notarem més aquesta baixada.

La baixada de temperatures vindrà acompanyada d’un temps una mica més inestable, especialment de cara a dilluns.

Diumenge amb els primers xàfecs de tarda

Demà diumenge començarem a notar aquest temps més inestable.

Durant el matí el cel quedarà mig enterbolit per bandes de núvols alts arreu del territori.

Serà a partir del migdia i durant la tarda quan les nuvolades creixin amb més força a punts de muntanya, especialment del Pirineu.

Tarda amb alguns xàfecs, i localment alguna tempesta, principalment al Pirineu i sobretot entre les comarques del Ripollès i la Garrotxa.

També pot arribar alguna tempesta cap al Massís dels Ports durant la tarda.

Difícilment acabi plovent a altres sectors durant la jornada de demà diumenge.

Temperatures més baixes en conjunt. Només pujaran una mica, per l’efecte del vent de mestral, al Camp de Tarragona.

Més ruixats dilluns

Dilluns esperem que un solc en alçada ens acabi de creuar durant la matinada i el matí i afavoreixi el creixement de nuvolades i per tant la possibilitat de ruixats.

Durant la matinada i les primeres hores del matí els xàfecs podrien afectar punts de la meitat oest de Catalunya, comarques de Lleida i Tarragona, arribant fins i tot a punts del litoral de Tarragona a primeres hores del matí.

A mesura que avanci el matí i ja durant la tarda els ruixats, de distribució molt irregular, poden afectar qualsevol comarca, sempre més probables cap al sector prelitoral i cap al Pirineu.

Les temperatures continuaran baixant durant la jornada de dilluns, amb un ambient molt més suportable comparat amb les temperatures dels últims dies a gran part de Catalunya.