Els ruixats guanyaran terreny els pròxims dies a Catalunya

Més dinamisme meteorològic els pròxims dies a Catalunya amb el pas de diferents solcs freds en alçada que augmentaran la inestabilitat, especialment a les comarques de Ponent i del Pirineu entre demà dimarts i dijous.

Ruixats de tarda aquest dimarts

Aquest dimarts notarem els efectes de l’augment de l’aire fred a capes mitjanes i altes de l’atmosfera que faran augmentar el risc de ruixats, especialment a les comarques de Ponent i del Pirineu de Lleida.

Durant el matí esperem un augment dels núvols alts i mitjans de Ponent a Llevant, que seran més espessos i deixaran un cel mig enterbolit amb el pas del matí a les comarques de Lleida i Tarragona.

Durant el migdia i la tarda creixeran nuvolades cap a les comarques del Pirineu, especialment al Pirineu de Lleida.

Serà avançada la tarda i ja de cara al vespre quan s’esperen aquests ruixats, especialment al voltant de la Vall d’Aran, l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. També s’esperen ruixats cap a la Cerdanya, nord de l’Alt Urgell i de forma més aïllada cap a la Franja de Ponent o fins i tot cap al Massís dels Ports.

Tarda amb moltes més estones de sol al litoral, especialment cap al litoral de Girona.

Les temperatures mínimes pujaran una mica arreu. Les màximes baixaran una mica, es notarà més aquesta baixada al Pirineu.

Més inestabilitat entre dimecres i dijous

Entre dimecres i dijous es despenjarà des del Cantàbric un nou solc fred, una mica més important que el que ens afectarà demà dimarts.

A l’animació següent, de temperatures a 500 hPa (uns 5.500 metres d’altitud aproximadament), podeu veure l’evolució d’aquest solc, com ràpidament creuarà Catalunya entre dimecres i dijous.

Dimecres esperem un dia molt variable, ja de bon matí amb possibilitat de ruixats molt irregulars a qualsevol comarca, però especialment a la meitat nord de Catalunya.

Dijous de matinada i durant el matí, coincidint amb l’entrada d’aire més fred en alçada, s’espera una reactivació dels xàfecs que poden ser una mica més importants i generals i fins i tot afectar punts del prelitoral o litoral, especialment de Girona i Barcelona, amb alguna tempesta localment intensa.