Els avisos de calor s’amplien arreu de Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat els avisos per calor pels pròxims dies a Catalunya.

El pic de calor s’espera de cara a dissabte, quan totes les comarques catalanes es veuran afectades per aquest avís d’altes temperatures.

Temperatures extremes a l’interior

Els models meteorològics actualitzats durant les últimes hores no han rebaixat gaire les previsions de temperatures extremes pels pròxims dies a Catalunya.

El pic d’aquesta onada de calor s’espera per dissabte a Catalunya.

A les comarques interiors se superaran en molts casos els 40 graus, arribant fins als 43 o 44 graus al Pla de Lleida, per tant en algunes estacions meteorològiques es podrien assolir rècords de calor.

Tot Catalunya en alerta aquest dissabte

El Servei Meteorològic de Catalunya ha augmentat l’avís per temperatures altes de cara a dissabte, que afectarà a totes les comarques catalanes.

Al mapa podeu veure com serà a les comarques interiors on l’avís serà més important i és que el vent de marinada frenarà les temperatures a les comarques de la costa, això sí, augmentant notablement la sensació de xafogor.

Perill d’incendi molt elevat

La sequera que hem acumulat durant els últims mesos a gran part de Catalunya i les temperatures extremes dels pròxims dies, agreujaran de forma molt notable el risc d’incendi arreu del territori els pròxims dies i especialment coincidint amb el cap de setmana.

Segons han informat els Agents Rurals, la situació de risc d’incendi és extrema els pròxims dies a Catalunya.