El temps variable típic de primavera continuarà aquesta setmana

Durant el que resta de setmana continuarà aquesta variabilitat en el temps que hem tingut les últimes hores. Els núvols seran abundants, però també tindrem estones de clarianes.

De ruixats en poden caure tant demà dimecres com sobretot de cara al cap de setmana.

Les temperatures a poc a poc s’aniran recuperant, després de la important baixada d’avui a molts sectors, especialment del litoral on els núvols han estat molt abundants durant tota la jornada.

Dimecres amb alguns xàfecs de tarda a Ponent i el Pirineu

Demà dimecres esperem, un dia més, un cel mig ennuvolat a gran part de Catalunya, fins i tot molt tapat a sectors com a les Terres de l’Ebre.

Durant les primeres hores del matí, els núvols baixos seran abundants al litoral i prelitoral. També cap a sectors del Pirineu Oriental on deixaran un matí força tapat.

Més clarianes a primeres hores del matí al litoral nord de Barcelona o a punts de la Costa Brava.

Durant el migdia i la tarda els núvols alts i mitjans seran els protagonistes deixant un cel mig ennuvolat arreu de Catalunya.

Durant la tarda creixeran també algunes nuvolades al Pirineu que deixaran escapar alguna gotellada o ruixat, especialment al vessant nord.

També durant la tarda o ja de cara al vespre, poden arribar alguns ruixats o alguna tamborinada cap a les comarques de Ponent i l’interior de les Terres de l’Ebre.

Temperatures mínimes una mica més baixes. Les màximes pujaran, especialment a punts del litoral i prelitoral central.

Més calor a final de setmana amb algunes tempestes

De cara a finals de setmana tindrem una notable pujada de temperatures, amb valors més pròxims ja als normals per estar pràcticament a l’inici de l’estiu meteorològic.

Dissabte se superaran els 30 o 31 graus cap a les comarques de Ponent.

També caldrà estar atents a les possibles tempestes de tarda que tindrem tant divendres com dissabte. Ara per ara sembla que seran molt probables a la zona del Pirineu, fins i tot localment fortes. Caldrà veure si finalment aquestes tempestes també poden descarregar fora de l’àmbit pirinenc de cara a finals de setmana.