El temps torna a empitjorar a tot Catalunya aquest cap de setmana

tormenta

ACTUALITZACIÓ 16/04/2020 A LES 16.00 h.

Els últims mapes del temps confirmen el canvi de temps previst per aquest cap de setmana. Una petita borrasca es formarà cap a la costa d’Algèria dissabte al vespre i durant el matí de diumenge.

El temps per dissabte 18 d’abril de 2020

Dissabte el temps començarà a inestabilitzar-se. Durant la tarda ja podrien caure els primers ruixats acompanyats de tempesta cap a punts del Pirineu i del Prepirineu de Lleida. A la resta de Catalunya jornada molt variable amb possibilitat d’alguns plugims durant la tarda, especialment a les comarques del litoral i prelitoral sud de Catalunya.

Tot i els núvols i els primers ruixats, temperatures sense gaires canvis amb ambient molt agradable al migdia. Moltes temperatures màximes es mouran entre els 22 i 24 graus.

El temps per diumenge 19 d’abril de 2020

Diumenge esperem un dia gris i tapat arreu de Catalunya. Ja a primeres hores del dia poden caure plugims a bona part del territori. La pluja anirà clarament a més durant el migdia i la tarda, quan plourà a bona part de Catalunya de forma moderada. Diumenge ja es poden acumular entre 20 i 40 mm a molts punts.

Atenció perquè les pluges que caiguin entre dissabte i diumenge aniran acompanyades, en molts casos de fang. La borrasca del nord d’Algèria impulsarà una gran quantitat de pols en suspensió en direcció a Catalunya.

L’episodi de pluja s’allargarà la setmana vinent

Després que ens afecti aquesta borrasca. Sembla que en tindrem ja una altra preparada a la recambra. Un nou embossament fred ens arribarà des de l’Atlàntic, creuarà l’estret de Gibraltar i ens impulsarà vents de xaloc i llevant entre dilluns i dimecres de la setmana vinent. Encara queden molts dies però aquest segon tram d’abril sembla que es presenta molt inestable.

ACTUALITZACIÓ 15/04/2020 A LES 20.00 h

Borrasca a la costa d’Algèria

Els principals models meteorològics fa uns dies que pronostiquen la formació d’una petita baixa davant la costa d’Algèria que s’aprofundiria entre dissabte i diumenge. Aquesta, generarà un corrent de vents de llevant directament cap a Catalunya aportant molta humitat.

L’episodi vindrà precedit per una notable pujada de les temperatures a capes baixes i mitges de l’atmosfera, fet que pot provocar una major energia en el moment de generar tempestes o fins i tot alguns aiguats locals.

Els principals models comencen a indicar precipitacions ja de cara a dissabte al migdia, tot i que sembla que serà diumenge el plat fort amb pluja generalitzada i abundant arreu de Catalunya. Al mapa següent podeu observar les precipitacions previstes acumulades fins dilluns a primera hora del matí. Alguns registres podrien superar els 60 o 70 mm a molts punts del litoral i prelitoral català.

Caldrà seguir les actualitzacions dels mapes del temps els pròxims dies, però molt haurien de canviar aquests per no tenir un cap de setmana passat per aigua arreu del territori.