El temps més primaveral s’imposarà durant la setmana

Després d’un cap de setmana amb matinades especialment fredes a Catalunya, les temperatures s’aniran recuperant durant els pròxims dies.

La setmana s’espera en conjunt força estable arreu de Catalunya, ja que ens trobarem sota el domini de les altes pressions.

Setmana amb temps estable

L’anticicló dominarà el temps d’aquesta setmana a Catalunya, per tant no esperem gaire moviment meteorològic al nostre territori.

De fet aquesta àrea d’altes pressions s’anirà afiançant sobre casa nostra i també provocarà que les temperatures es recuperin dia rere dia.

L’ambient les pròximes jornades serà molt més agradable, especialment durant les nits, i deixaren enrere les glaçades que en alguns punts de les comarques interiors han estat intenses per l’època de l’any.

Al mapa següent podeu observar les temperatures màximes previstes pel model GFS pel pròxim dijous, temperatures que superaran els 15 o 16 graus a àmplies zones de Catalunya. Aquestes temperatures es repetiran durant pràcticament totes les jornades de la setmana vinent, amb poques variacions.

El temps per dilluns 22 de març

Demà dilluns 22 de març tindrem una jornada amb temps molt estable a Catalunya.

Durant el matí esperem un cel mig ennuvolat a la cara nord del Pirineu, on fins a primera hora del matí pot nevar de forma molt feble.

A la resta de Catalunya esperem un matí amb sol enterbolit per nombroses bandes de núvols alts.

Durant la tarda la situació no canviarà gaire. El sol continuarà dominant el cel a la major part del territori, sempre amb el permís d’aquestes bandes de núvols alts i prims.

La tramuntana i el mestral bufaran amb intensitat durant el matí, especialment la tramuntana a l’Empordà. Ja de cara a la tarda el mestral perdrà intensitat. La tramuntana encara bufarà amb intensitat a l’Empordà i als cims més elevats del Pirineu.

Temperatures mínimes que tornaran a ser fredes arreu, tot i que no glaçarà de forma tan general a l’interior, ni tampoc ho farà amb tanta intensitat com la matinada passada.

Les temperatures màximes es tornaran a enfilar fins a valors de 15 a 17 graus a molts sectors, fins i tot cap al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre es tornaran a assolir puntualment els 20 graus.