El temps inestable es mantindrà fins dimecres

La inestabilitat que des d’ahir dissabte afecta Catalunya i que avui ha deixat registres importants de pluja, continuarà els pròxims dies, ben bé fins dimecres vinent.

El temps per dilluns 20 d’abril

Dilluns esperem una petita treva de la inestabilitat, especialment durant el matí. No tindrem pluja tan generalitzada.

A primeres hores del matí poden caure alguns ruixats febles cap a les Terres de l’Ebre i també cap a punts de les comarques de Girona. Algunes clarianes cap a les comarques de Ponent i també al Pirineu de Lleida.

Durant el migdia i la tarda els ruixats aniran a més, especialment cap al centre i nord de Catalunya. Ruixats localment intensos cap al prelitoral i interior de Barcelona, fins i tot en alguns casos acompanyats de tempesta. També plourà cap a les comarques de Girona.

Menys opcions de pluja durant la tarda cap al sud i Ponent on fins i tot s’esperen estones amb clarianes.

Temperatures sense gaires canvis en conjunt.

El temps per dimarts 21 d’abril

Dimarts estem a l’espera de l’arribada d’un nou embossament d’aire fred procedent de l’Atlàntic. Aquest, acabaria formant una petita baixa davant la costa de Catalunya, provocant una reactivació de les precipitacions arreu del territori.

Sembla que dimarts tornarem a tenir pluja generalitzada a tot Catalunya i fins i tot abundant o molt abundant cap a les comarques de Girona, Barcelona i nord de Tarragona. Farem un pronòstic més detallat demà.

La inestabilitat sembla que anirà a menys la jornada de dimecres, encara amb ruixats i dijous només quedarien ruixats de tarda cap al Pirineu.