El sol guanyarà protagonisme a partir de demà dimarts

Després de dies i dies amb núvols abundants a bona part de Catalunya, demà dimarts les clarianes guanyaran terreny a moltes comarques i dimecres el sol serà el clar dominador del temps.

Durant els últims dies ha seguit la tònica de núvols baixos a la costa i cel enterbolit per l’abundant pols en suspensió a l’atmosfera, pols provinent del nord d’Àfrica.

Demà dimarts, amb l’entrada del vent de ponent i de mestral el canvi en el cel serà radical, especialment a les comarques del centre i sud de Catalunya a partir de mig matí.

A més, els nivells de partícules en suspensió, que avui ja han baixat considerablement, demà encara disminuiran de forma més notable.

Així i tot, demà encara esperem un temps inestable a les comarques de Girona i Barcelona. Durant la tarda poden caure nous xàfecs com podeu llegir a la previsió que us escric a continuació.

El temps per dimarts 9 de març

Demà dimarts esperem una millora notable del temps a bona part de Catalunya. Les clarianes guanyaran terreny al centre i sud de Catalunya com feia dies que no passava.

Durant les primeres hores del matí encara esperem restes de núvols baixos cap a sectors del litoral. També algunes boires cap a les fondalades interiors i un cel força tapat cap a la Vall d’Aran on pot nevar de forma molt feble per sobre dels 1.000 metres.

Al llarg del matí els núvols es trencaran, especialment al centre i sud de Catalunya i el sol guanyarà protagonisme.

Durant la tarda esperem el creixement de núvols de creixement vertical a sectors de muntanya, especialment de les comarques de Girona i Barcelona.

Poden caure durant la tarda alguns xàfecs al voltant del Ripollès, la Garrotxa, la Selva, Osona, el Moianès que arribarien avançada la tarda cap a punts del Vallès o fins i tot al voltant de la ciutat de Barcelona.

Temperatures que pujaran especialment al centre i sud de Catalunya, on hi haurà moltes més estones de sol.