El mes de Juliol començarà amb més calor a Catalunya

La calor s’anirà intensificant progressivament els dies vinents a Catalunya.

De moviment meteorològic se n’espera poc a gens, tret del sector del Pirineu, el que queda de setmana.

El temps per dimecres 30 de juny

Acabarem aquest mes de juny amb un dia amb alguns núvols baixos a l’extrem sud, i algun xàfec de tarda poc important cap al Pirineu Oriental.

Durant la matinada i el matí esperem un cel mig ennuvolat, amb estones de cel tapat, cap a les Terres de l’Ebre. No és impossible alguna gotellada feble en aquest sector.

Els núvols baixos també apareixeran durant el matí al Camp de Tarragona, el Penedès i al voltant de la ciutat de Barcelona. Més sol a la resta.

Durant la tarda els núvols baixos costaners seran més trencats.

Creixeran nuvolades al Pirineu durant la tarda, especialment al Pirineu Oriental, que acabaran deixant alguns ruixats entre el Ripollès i la Garrotxa especialment.

Temperatures que pujaran una mica arreu.

Més calor per començar juliol

A l’animació següent, podeu veure l’evolució de les temperatures a 850 hPa (1.500 metres d’altitud) pels pròxims dies a Europa.

Podem observar un augment de les temperatures a l’est de la península Ibèrica que es traduirà en un augment de les temperatures en superfície a Catalunya, especialment entre divendres i dissabte.

Entre divendres i dissabte, tindrem valors de temperatura màxims de fins a 35 o 36 graus a molts sectors de l’interior de Catalunya, especialment en llocs especialment càlids com les comarques del Pla de Lleida o del Pla de Bages.