El mes d’agost comença amb poca calor a Catalunya

L’episodi de ruixats i tempestes d’ahir dissabte va provocar una posterior davallada de les temperatures, que s’ha fet sentir especialment aquest matí de diumenge a primera hora.

L’estiu més intens ens dóna una treva, una treva que sembla que s’allargarà bona part d’aquesta setmana amb temperatures inferiors a les normals per l’època, per tant s’espera un inici d’agost sense calor intensa a Catalunya.

Inici d’agost sense calor intensa

Durant aquesta setmana la calor es mantindrà a ratlla a Catalunya, i de fet ho farà a bona part del continent europeu.

Les temperatures més altes caldrà buscar-les cap als Balcans o Grècia.

Tenim un corrent en jet situada força al sud del continent per les dates, el que fa que les zones de baixes pressions i masses d’aire més fresques puguin entrar per l’atlàntic a més baixa latitud, mantenint les temperatures a ratlla a gran part del continent.

A l’animació següent, podeu observar l’evolució de les anomalies de temperatures a 850 hPa, previstes pel model GFS a Europa fins al pròxim divendres.

Gran part d’Europa tindrà unes temperatures fresques per l’època, amb aquests colors blaus predominant sobre el continent.

Nous episodis d’inestabilitat

A més d’unes temperatures a ratlla els pròxims dies, la inestabilitat també sembla que serà protagonista a Catalunya.

Encara amb restes de fred en alçada, demà dilluns les tempestes tornaran a aparèixer, especialment cap al Pirineu.

Però serà de cara a dimecres quan els ruixats i les tempestes tornarien a guanyar terreny i ser presents a moltes comarques en un nou episodi d’inestabilitat destacable.

Aquest cop sembla que serà a les comarques del nord i nord-est (comarques de Girona) on les precipitacions podrien caure amb més intensitat de cara a dimecres.

Al mapa següent podeu observar la pluja prevista per dimecres al matí segons el model ICON

Caldrà seguir atentament les actualitzacions dels mapes per confirmar aquests nous canvis en el temps, especialment el de dimecres que podria tornar a deixar-nos tempestes fortes a Catalunya.

Recordeu que teniu disponible diàriament la meva previsió del temps per Catalunya al meu Instagram.

Us animo a seguir-me, em trobareu per @peremeteo