Divendres amb possibilitat de xàfecs de neu a 600 metres

Demà divendres arriba el front fred que obrirà les portes a la bossa freda que farà caure les temperatures a Catalunya i que fa dies que venim anunciat.

A més esperem que aquesta mateixa bossa freda en alçada de fins a -30 o -32 graus a 5.500 metres, afavoreixi la inestabilitat amb xàfecs irregulars a moltes comarques que poden ser en forma de neu al voltant dels 600 metres o fins i tot per sota d’aquesta alçada.

El temps per divendres 19 de març

Durant la matinada de divendres esperem ja els primers xàfecs puntuals al voltant de les comarques de Barcelona i fins al Penedès, especialment a tocar de la costa. No descartem que localment puguin caure amb intensitat.

Durant les primeres hores del matí s’espera un cel molt variable arreu de Catalunya, amb possibilitat d’aquests ruixats molt irregulars a sectors pròxims al litoral de Barcelona i litoral nord de Tarragona.

Nevada que anirà guanyant intensitat durant el matí a tot el Pirineu, especialment a la cara nord on caurà a qualsevol cota i que continuarà durant bona part de la jornada.

Serà a partir del migdia quan esperem aquest creixement de nuvolades coincidint amb l’arribada del front fred. Nuvolades que creixeran sobretot a punt de muntanya de les comarques de Barcelona i de Tarragona.

A partir del migdia i especialment durant la tarda sovintejaran ruixats irregulars per bona part del centre i sud de Catalunya amb possibilitat que aquests siguin en forma de neu al voltant dels 500 o 600 metres. Fins i tot en moments de xàfec intens es pot veure precipitacions de forma sòlida per sota d’aquestes cotes.

Avançada la tarda els ruixats a poc a poc anirien desplaçant-se cap a les Terres de l’Ebre, tot i que no descartem que per la costa Brava puguin acabar arribant alguns plugims de cara al vespre o la nit fregant la costa.

Temperatures que baixaran de forma decidida, ho notarem especialment en les temperatures màximes.

Més sol i més fred durant el cap de setmana

Durant el cap de setmana l’estat del cel serà totalment diferent i és que el sol dominarà al conjunt de Catalunya.

Seran especialment fredes per l’època les matinades tant de dissabte com de diumenge amb possibilitat de glaçades febles a les comarques de l’interior.

Les temperatures màximes es recuperaran ràpidament tant dissabte com diumenge, quan ja podríem tornar a valors de 16 a 18 graus a molts sectors de Catalunya durant les hores centrals del dia.