Diumenge passat per aigua a Catalunya

Diumenge serà el primer dia amb inestabilitat d’aquest important canvi de temps que venim anunciant fa uns dies. Esperem un dia molt ennuvolat arreu, amb precipitacions que poden aparèixer en qualsevol comarca. Aquest episodi de pluja es pot allargar fins a mitjans de la setmana vinent.

El temps per diumenge 19 d’abril de 2020

Ja durant la matinada i les primeres hores del dia, ruixats que cauran a bona part del litoral i prelitoral de Catalunya. Localment ho poden fer amb intensitat cap al litoral de Barcelona i Girona a primeres hores del matí, localment acompanyats de tempesta.

Al llarg del matí la pluja pot fer acte de presència a pràcticament qualsevol comarca, sempre més abundant i present cap al sector litoral. Sembla que durant la tarda serà quan aquestes precipitacions afectin de forma moderada pràcticament la totalitat de Catalunya

Al final del dia s’acumularan de forma general entre 15 i 30 mm a gran part del territori. Serà cap al sector litoral i prelitoral on, de forma local, els registres podran superar els 50 mm.

Les temperatures mínimes pujaran, en canvi les màximes baixaran de forma clara. Tindrem un ambient més fresc que dies enrere.

La inestabilitat s’allargarà uns dies més

Aquest temps gris i plujós s’allargarà bona part de la setmana vinent, si els mapes del temps no canvien gaire les pròximes hores. Sembla que pot anar plovent de forma força general fins al dimecres vinent.

A l’acabar la situació de pluja, a molts sectors de Catalunya les quantitats de pluja recollides podrien ser molt importants, superant els 100 o 150 mm de precipitació.