Diumenge no acabarà de fer net, encara amb algunes nevades

La Borrasca Filomena, ens passarà pràcticament per sobre aquest dissabte a la tarda. Diumenge encara tindrem una jornada molt variable, amb nevades que afectaran especialment els dos extrems de Catalunya amb una cota per sobre dels 500 o 600 metres en general.

Nit de dissabte amb nevada intensa a les Terres de l’Ebre

Durant aquesta tarda i vespre, esperem que es profunditzi un petit nucli de baixes pressions pròxim a la costa catalana. Aixó afavorirà el creixement de nuvolades, especialment cap a les comarques de Tarragona on esperem una clara reactivació de les precipitacions aquesta tarda.

Previsió de pluja per dissabte 9 de gener a les 22 hores. Model AROME.

Atenció a l’interior de les Terres de l’Ebre, per sobre dels 300 metres perquè en aquest sector la cota de neu es mantindrà baixa tot el dia, amb una nevada que pot acumular més de 15 o 25 centímetres de neu nova aquesta tarda i nit, especialment al Massís dels Ports i la Terra Alta.

El temps per diumenge 10 de gener

De matinada continuaran aquestes precipitacions localment abundants a les Terres de l’Ebre i també punts del Camp de Tarragona i del sud de Lleida. En forma de neu a l’interior de l’Ebre i al Pla de Lleida entre els 200 i 300 metres!

Atenció també cap a les comarques de Girona, punts de la Serralada Transversal, La Garrotxa, nord de la Selva, el Ripollès. També pot ploure per sota dels 500 o 600 metres i nevar amb intensitat a partir d’aquesta cota durant la matinada.

Ruixats irregulars a la resta del territori, menys probables a la costa de Barcelona on el protagonista serà el vent.

Durant el migdia i la tarda en conjunt les precipitacions aniran a menys a gran part de Catalunya, sense desaparèixer.

Tarda de ruixats encara a l’interior de Tarragona, comarques del sud de Lleida, del prelitoral de Barcelona. Cota de neu entre els 600 o 800 metres en general. Més baixa a les Terres de l’Ebre, entre els 300 i 500 metres.

El vent bufarà amb forta intensitat a tot el litoral, però especialment a la costa central.

Ja de cara a la nit les precipitacions clarament anirien desapareixent del territori.