Diumenge amb tempestes a moltes comarques

Els ruixats i tempestes típics de les tardes de primavera, apareixeran demà diumenge a moltes comarques de Catalunya.

El temps per diumenge 26 d’abril

Diumenge començarà amb núvols baixos cap al sector litoral, en alguns casos aquests formaran boires a tocar de la primera línia de mar. A les comarques de l’interior dominaran les clarianes, potser amb boires en algunes fondalades de forma puntual.

A partir de mig matí i migdia les nuvolades creixeran amb ganes a pràcticament totes les comarques, especialment en sectors de muntanya.

Esperem una tarda amb ruixats a moltes comarques, els més extensos i importants cap al Pirineu i Prepirineu, especialment al Pirineu Oriental. Alguns ruixats poden anar acompanyats de tempesta, i localment de calamarsa. Els ruixats més intensos s’esperen al voltant del Ripollès, Osona, la Garrotxa o nord de l’Alt Empordà.

De forma més anecdòtica també es produiran xàfecs cap a les muntanyes del prelitoral, al voltant del Montseny, Prades i també cap al Massís dels Ports.

Les temperatures es mantindran sense gaires canvis.

Activats avisos per intensitat de pluja

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per intenses precipitacions, uns 20 mm de pluja en 30 minuts per demà diumenge a la tarda. Les comarques on s’ha activat aquest avís són Osona, la Garrotxa, la Selva, el Moianès i el Vallès Oriental.