Diumenge amb més pluja amb l’arribada d’un front fred

Aquest segon cap de setmana del mes d’abril arriba mogut, meteorològicament parlant.

Si avui dissabte esperem un dia gris en conjunt, amb algunes precipitacions que poden afectar principalment els municipis del litoral català, demà diumenge tornarem a tenir un dia molt ennuvolat amb pluja especialment durant la tarda.

Arriba un front fred actiu

Des de fa dies els models meteorològics ens indiquen l’arribada d’un front fred moderadament actiu que travessarà Catalunya durant la jornada de demà diumenge.

Aquest hauria de creuar el nostre territori entre el migdia i la tarda de diumenge, provocant un clar augment de la inestabilitat i una posterior baixada de les temperatures.

Al mapa isobàric previst per l’AEMET (Agència Estatal de Meteorologia) pel pròxim diumenge a les 14 hores, podeu observar aquest front fred creuant Catalunya.

Diumenge inestable amb possibilitat d’algunes tempestes

Diumenge esperem un dia inestable en conjunt. Durant les primeres hores del matí encara amb algunes clarianes a molts sectors del litoral, però a partir del migdia les nuvolades i els ruixats guanyaran terreny a moltes comarques.

Així doncs, matí amb clarianes a molts sectors de la costa, especialment de la costa nord de Barcelona i comarques de Girona. Cel més tapat ja durant el matí a la meitat oest de Catalunya.

Ja al voltant del migdia esperem els primers ruixats cap a les comarques de Ponent, especialment cap al Pirineu de Lleida. Cota de neu que voltarà inicialment els 2.000 o 1.800 metres, però que baixarà de forma ràpida fins als 1.200 metres a últimes hores de la tarda.

També es poden formar al voltant del migdia els primers xàfecs cap a les muntanyes interiors de Tarragona.

Durant la tarda els xàfecs i ruixats guanyaran extensió i intensitat, avançant des de les comarques de Lleida i Tarragona fins a les de Barcelona i Girona. Els xàfecs més importants els esperem a les comarques del prelitoral i de l’interior de Catalunya, no tant cap al litoral. No descartem que aquests xàfecs puguin anar acompanyats de tempesta.

De cara a últimes hores de la tarda i ja durant el vespre, esperem una retirada de les precipitacions a les comarques de Lleida i Tarragona. Les precipitacions es reactivaran entre Girona i Barcelona, especialment al voltant del Ripollès, el Berguedà, Osona o el Bages on localment pot ploure amb forta intensitat.

Aquestes precipitacions s’allargaran durant la matinada de dilluns.

Temperatures màximes que poden pujar una mica abans de l’arribada del front fred. Pujaran especialment a les comarques de Girona on es pot arribar fins als 20 o 22 graus abans de l’arribada dels ruixats.