Diumenge amb ambient més fred i algunes pluges

Aquest diumenge ens acabarà de creuar un sistema frontal que deixarà precipitacions a les comarques de Barcelona i Girona, vent cap a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona i un ambient més fred arreu de Catalunya.

El temps per diumenge 7 de febrer

Aquest diumenge esperem un dia variable, segons la comarca on ens trobem.

Durant la matinada i el matí ens acabarà de creuar un front. Esperem l’entrada del vent de mestral i tramuntana als dos extrems de Catalunya, especialment fort a les comarques de les Terres de l’Ebre on se superaran els 90 km/h.

Aquesta entrada dels vents de nord als dos extrems de Catalunya, provocarà un efecte rebuf al litoral central i litoral de Girona amb vents de mar cap a terra més carregats d’humitat.

Esperem per tant durant les primeres hores del matí un cel tapat a les comarques de Girona i Barcelona amb possibilitat de ruixats que localment poden ser moderats entre el Barcelonès i el Baix Empordà. No descartem alguna tronada. La cota de neu voltarà els 1.600 o 1.500 metres, per tant nevarà molt probablement als sectors més elevats del Massís del Montseny.

Moltes més clarianes durant el matí cap a les comarques de Lleida i Tarragona, especialment cap al sector de les Terres de l’Ebre.

Durant la tarda les precipitacions de les comarques gironines i barcelonines aniran clarament a menys, amb un cel encara mig ennuvolat. També arribaran bandes de núvols alts i mitjans per les comarques de Lleida i Tarragona.

Temperatures clarament més baixes demà diumenge, ambient que ens tornarà a recordar l’hivern. La baixada més notable la notarem diumenge a última hora del dia, quan podem enregistrar les temperatures mínimes de tota la jornada.