Dissabte inestable encara amb alguns ruixats

Demà dissabte tindrem l’embossament fred, que ha inestabilitzat avui el temps, gairebé a sobre. Estem parlant de molt aire fred en alçada, aproximadament entre -30 i -32 graus a 5.500 metres d’altitud, això ens fa pensar que el temps no acabarà de fer net i que els ruixats reapareixeran demà, sobretot a partir del migdia, a moltes comarques.

Demà allà on descarreguin aquests ruixats ho poden fer en forma de neu o calabruix a cotes d’entre 700 i 800 metres a sectors de Girona i Barcelona, localment en moments de xàfec més intens aquesta cota de neu seria una mica més baixa.

Dissabte insegur amb ruixats de tarda

Durant la matinada i les primeres hores del matí de dissabte, s’aniran retirant les nuvolades mar endins. Encara a primera hora del matí podem tenir alguns núvols residuals cap a punts del litoral, sobretot litoral sud.

Durant el matí el cel més tapat el trobarem a la cara nord del Pirineu, on pot nevar de forma feble a qualsevol cota.

Durant el matí tindrem grans clarianes, però de pressa les nuvolades guanyaran terreny arreu, sobretot a punts de muntanya de Girona, Barcelona, nord del Camp de Tarragona i del Penedès.

A partir del migdia es poden desenvolupar ruixats a les comarques interiors i del prelitoral, molt irregulars i en conjunt força locals. De forma puntual poden descarregar amb intensitat.

Aquests ruixats durant la tarda poden arribar al litoral de Barcelona i Girona, de forma puntual també al litoral del Penedès.

Moltes més estones de sol a les comarques de Ponent i de les Terres de l’Ebre durant la tarda.

Atenció a les temperatures a primera hora del matí, farà fred per l’època de l’any.

Les temperatures màximes sense canvis a la majoria de comarques, però més altes a les comarques del Pla de Lleida, les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona per l’efecte del vent de mestral.

Diumenge amb clara millora del temps

Diumenge aquest embossament fred en alçada anirà marxant mar endins i el temps millorarà de forma notable.

A primeres hores del matí esperem núvols residuals a la cara nord del Pirineu, on encara pot nevar de forma feble.

Durant la tarda creixeran algunes nuvolades al Pirineu més oriental que molt puntualment poden deixar escapar algun ruixat feble i localitzat, preferentment entre el Ripollès, la Garrotxa i la Cerdanya.