Dissabte inestable amb ruixats localment intensos

Aquest dissabte ja notarem el canvi de temps anunciat fa uns dies, un canvi que ens arribarà primer en forma d’inestabilitat, amb ruixats i tempestes, i posteriorment en forma d’una notable baixada de temperatures.

El temps per dissabte 10 d’octubre

Ja durant les primeres hores del matí d’aquest dissabte tindrem un cel molt ennuvolat al conjunt de Catalunya, especialment a les comarques del nord de Barcelona i comarques de Girona.

Ja durant les primeres hores del matí poden descarregar alguns xàfecs irregulars en qualsevol punt de les comarques de Girona i Barcelona, fins i tot no en descartem cap al nord del Camp de Tarragona i el Penedès. Més estones de sol cap a les comarques de Ponent i del sud.

Durant la tarda creixeran nuvolades d’evolució cap al Pirineu i Prepirineu que deixaran ruixats en qualsevol punt de la serralada, els més importants al Pirineu Oriental, cap al Ripollès, la Garrotxa, nord del Berguedà i nord d’Osona. En aquestes comarques citades els ruixats poden anar acompanyats de tempesta i ser localment intensos.

Al llarg de la tarda aniran també a més els xàfecs a totes les comarques de Girona i Barcelona, localment intensos.

De cara al vespre esperem una reactivació dels ruixats al litoral central, coincidint amb l’entrada intensa de la tramuntana i el mestral als dos extrems de Catalunya, produint una situació de «rebuf» amb vents de component marítim més humits i amb més capacitat de produir precipitacions en aquest sector.

Per tant durant les últimes hores de la tarda i ja entrat el vespre no descartem algun xàfec, acompanyat de tempesta, cap al litoral central, entre el Garraf o Baix Penedès fins al Barcelonès.

Difícilment arribarien les precipitacions a l’extrem sud i comarques de Lleida.

Les temperatures durant les hores centrals del dia encara seran altes, de fins a 23 o 25 graus a la meitat sud de Catalunya. Es començarà a notar una refrescada al Pirineu i comarques del nord i nord-est de cara a la tarda i el vespre.