Dissabte encara amb alguns ruixats intensos

Aquesta tarda de divendres ha tornat a ser molt moguda pel que fa al temps a Catalunya.

Especialment a les comarques de Girona, els xàfecs i les tempestes han estat protagonistes, en alguns casos en forma de forts aiguats.

Demà dissabte la inestabilitat no acabarà de desaparèixer del tot, i serà de nou a les comarques de Girona on s’esperen més xàfecs i noves tempestes durant la tarda.

Dissabte encara amb inestabilitat

Aquest dissabte repetirem un dia inestable, amb ruixats i alguna tempesta, tot i que no seran ni tan intensos ni tampoc tan extenses com les d’avui divendres.

De matinada la possibilitat d’algun xàfec es concentrarà a les comarques del litoral de Tarragona, des del Baix Penedès fins al Baix Camp. Fins a primera hora del matí pot caure algun xàfec en aquest sector, sobretot a tocar de la primera línia de la costa i ho pot fer amb moderada intensitat.

Matí amb cel mig ennuvolat a gran part de Catalunya, més tapat a les comarques de la costa.

Durant la tarda les nuvolades tornaran a créixer amb força a qualsevol punt de muntanya de Catalunya. Per altra banda el sol guanyarà terreny a punts del litoral i també cap al Pla de Lleida.

Durant la tarda esperem ruixats i tempestes, sobretot a les comarques de Girona, aquí localment fortes, però també cap a punts de les muntanyes del prelitoral.

Alguna tempesta pot arribar a última hora de la tarda a la costa gironina o del nord de Barcelona, entre l’Alt Maresme i el Baix Empordà.

Temperatures mínimes sense grans canvis. Les màximes pujaran una mica al Pla de Lleida, on veuran més el sol, enfilant-se fins als 30 i 31 graus.

Diumenge el temps millorarà notablement. El sol guanyarà protagonisme, tot i que durant la tarda de forma molt puntual es pot escapar encara alguna gotellada entre el Ripollès i l’Alta Garrotxa.

Recordeu que podeu consultar diàriament el mapa de la previsió per Catalunya al meu Instagram.

Us animo a seguir-me. Busqueu-me per @PereMeteo