Dissabte càlid amb ruixats al Pirineu de Girona

Aquest dissabte tindrem un dia especialment càlid per ser a principis de maig. Les temperatures es dispararan fins a tocar els 30 graus a molts sectors del litoral i prelitoral.

El temps dissabte 2 de maig

Dissabte tindrem una jornada amb molts núvols alts i mitjans, especialment durant el matí, i especialment cap a les comarques del centre i nord de Catalunya.

Durant la tarda creixeran nuvolades cap a punts de muntanya, concretament cap al Pirineu i també serralada prelitoral, o serralada transversal.

Al voltant de la comarca del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà, podran caure alguns xàfecs, localment amb tempesta, durant la tarda. També poden arribar fins al nord de la comarca d’Osona, del Pla de l’Estany o la Selva.

El més destacable de dissabte seran les temperatures. El vent de ponent i mestral que encara bufarà moderat al centre i sud de Catalunya farà pujar una mica més les temperatures arreu.

Valors màxims que voltaran els 28 o 29 graus a les comarques del litoral i prelitoral centre i sud. En alguns sectors, de forma local, les temperatures màximes podrien assolir els 30 graus. A la resta de Catalunya valors màxims entre els 25 i 27 graus.