Dissabte amb xàfecs localment intensos

Iniciem aquest mes de maig amb un temps inestable a Catalunya.

Aquest dissabte 1 de maig esperem que un front de pluja escombri gran part de Catalunya entre les primeres hores del matí i fins al migdia. Localment pot ploure amb forta intensitat, especialment cap al litoral central.

Diumenge el temps milloraria en conjunt tot i que encara amb restes d’inestabilitat i possibilitat d’alguns ruixats irregulars en algunes comarques.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per intenses precipitacions a gran part del litoral i prelitoral català per aquest dissabte.

El temps per dissabte 1 de maig

Durant la matinada i les primeres hores del matí el temps començarà a complicar-se per les comarques de Lleida i Tarragona.

Aquí esperem ja de matinada els primers ruixats, localment intensos, que avançaran de Ponent a Llevant, d’oest a est, durant el matí de dissabte.

Atenció especial al voltant del Camp de Tarragona, el Penedès, Baix Llobregat. Aquí durant les primeres hores del matí i pot ploure amb forta intensitat i probablement aquests ruixats puguin anar acompanyats de tempesta. El front passarà amb força rapidesa, així i tot, localment es poden acumular més de 10 o 20 mm en poca estona.

El front de pluja avançarà amb celeritat durant el matí i el migdia cap a les comarques de Barcelona i Girona.

Canvi de temps durant la tarda amb moltes més clarianes, especialment al centre i sud de Catalunya.

Durant la tarda es poden reactivar alguns xàfecs, més irregulars, a les comarques de Girona i del nord de Barcelona.

Temperatures que en conjunt baixaran una mica. Es notarà menys aquesta baixada a les comarques de Lleida i Tarragona, on durant la tarda tindran ja grans clarianes.

Diumenge amb restes d’inestabilitat

Diumenge de matinada encara esperem alguns xàfecs, que poden ser localment moderats, al voltant del Baix Llobregat, el Barcelonès o el Maresme.

Durant el matí aquests ruixats irregulars, però localment moderats, es poden escampar per bona part de les comarques del litoral i prelitoral central, des del Camp de Tarragona fins a l’Empordà.

A la tarda la probabilitat de pluja anirà clarament a la baixa.

Grans clarianes diumenge cap a les comarques de Lleida i també cap a les Terres de l’Ebre.