Dissabte amb nous ruixats abans de l’arribada de la calor

El temps aquest cap de setmana vindrà marcat especialment per la pujada de les temperatures, que es farà més evident de cara a diumenge. Dissabte la inestabilitat serà marcada a les comarques del nord-est durant la tarda.

El temps per dissabte 20 de juny

Dissabte començarà amb sol a bona part de Catalunya, excepte al litoral i prelitoral de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. En aquests dos punts els núvols baixos seran presents a primeres hores del matí. S’aniran trencant quan el matí avanci.

Tarda amb nuvolades arreu del territori. Nuvolades que creixeran amb força cap al Pirineu, Prepirineu i punts del prelitoral.

Tarda amb xàfecs cap al Ripollès, la Cerdanya, nord de la Garrotxa, nord del Berguedà que poden ser localment intensos, acompanyats de tempesta o fins i tot de calamarsa.

Aquests xàfecs aniran desplaçant-se durant la tarda cap a les comarques veïnes del Pla de l’Estany, Osona, el Bages i fins i tot arribant de cara al vespre a punts del Vallès, la Selva o el Gironès.

No descartem algun ruixat aïllat al volant de les muntanyes de Prades, prelitoral del Penedès, Montserrat i també cap al Massís dels Ports, en aquests sectors ruixats locals i febles en conjunt.

Temperatures que pujaran arreu. Les més altes cap al Pla de Lleida on s’arribarà als 30 o 31 graus. A la resta valors entre els 24 i 27 graus en conjunt.

Diumenge amb més calor i menys ruixats

El temps per la jornada de diumenge vindrà marcat pel sol a gran part de Catalunya, especialment al matí.

A la tarda creixeran nuvolades cap a punts de muntanya però els ruixats seran més localitzats que els de la jornada de dissabte. Ruixats que podrien arribar a caure només al voltant del Ripollès o la Garrotxa, poca cosa en conjunt.

Temperatures que encara s’enfilaran una mica més. Cap al Pla de Lleida es pot arribar als 33 o puntualment 34 graus. Valors entre els 30 i 32 graus a les Terres de l’Ebre i entre els 26 i 29 graus a la resta del territori.

L’inici de la setmana vinent vindrà marcat pel sol en conjunt.

Pel que fa a la revetlla de Sant Joan, s’espera un temps estable al conjunt de Catalunya amb un ambient molt agradable durant bona part de la nit amb temperatures entre els 18 i 21 graus al litoral i entre els 14 i 19 graus a l’interior.