Dissabte amb augment de la inestabilitat

Durant la jornada de dissabte ja començarem a notar els primers efectes del canvi de temps anunciat fa uns dies. La inestabilitat anirà a més durant la jornada de diumenge.

El temps per dissabte 18 d’abril de 2020

Dissabte al matí esperem un cel molt ennuvolat a Catalunya. Només algunes tímides clarianes cap a les comarques del nord-est.

Serà a partir del migdia, i especialment durant la tarda, quan els xàfecs i ruixats apareguin a moltes comarques. Poden caure de forma local a pràcticament tot Catalunya. Els més extensos i importants cap a les comarques de Lleida i sud de Tarragona.

Atenció especial cap a les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Alt Urgell. En aquest sector durant la tarda i el vespre algun ruixat pot ser intens i anar acompanyat de tempesta.

Ja avançat el vespre i entrada la nit, no descartem alguns xàfecs amb tempesta també arribant al sector litoral de les Terres de l’Ebre i avançant en direcció al Camp de Tarragona.

Temperatures sense gaires canvis. Només allà on precipiti es notarà una clara baixada del termòmetre.

El temps per diumenge 19 d’abril de 2020

Diumenge tindrem una jornada grisa, dominada pels núvols arreu de Catalunya. Ja des de primeres hores del dia les precipitacions poden aparèixer en qualsevol comarca. Pluja d’anar fent, que s’intensificarà durant la tarda i el vespre arreu del territori.

Les temperatures nocturnes pujaran. Les màximes baixaran arreu i com a molt s’arribarà a valors de 17 o 18 graus.