Dimarts amb pluja general a Catalunya

Dimarts una nova borrasca complicarà encara més el temps a tot Catalunya. Esperem un dia de pluja general i que en alguns punts pot ser molt abundant.

El temps per dimarts 20 d’abril

Ja durant la matinada i les primeres hores del dia, les precipitacions aniran caient a les comarques de Girona i del nord de Barcelona. Durant el matí, amb el pas de les hores, les pluges s’estendran també a la resta de comarques de Barcelona, del nord de Tarragona i de l’oest de Lleida. Menys probabilitat de pluja cap a les Terres de l’Ebre i les comarques de Ponent, tot i que també esperem que acabi plovent de forma minsa.

Les quantitats de precipitació poden ser molt importants a les comarques de Girona, on es podrien superar els 80 o 100 mm. Quantitats entre els 20 i 50 mm a gran part de Catalunya.

Les temperatures es mantindran sense canvis o baixaran lleugerament, ambient fresc.

Atenció també al temporal marítim a la costa gironina. Les onades poden arribar als 4 o 5 metres a punts del Baix i l’Alt Empordà a partir del matí o migdia de dimarts.

Avisos activats pel Servei Meteorològic de Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per acumulacions de fins a 100 mm en 24 hores per demà dimarts a les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà, la Garrotxa, Pla de l’Estany, Osona, Moianès, Bages, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, la Selva i el Gironès.

També hi ha activats avisos per estat de la mar, per onades que poden superar els 2,5 metres a tota la costa de Barcelona i Girona.

Per últim s’han activat avisos per ratxes de vent superiors als 20 m/s a les comarques del Baix Llobregat, Barcelonès, el Maresme, la Selva, el Baix Empordà i l’Alt Empordà.