Dimarts amb molts núvols i poca pluja a Catalunya

Aquest matí parlàvem en aquesta entrada de la web, d’un important centre de baixes pressions que es troba configurat al voltant de les Illes Açores i que durant la jornada d’avui ja ha enviat a l’oest de la península un front fred moderadament actiu.

Demà s’espera que una baixa secundària s’aprofunditzi encara més i es formi la Borrasca Bárbara, la segona amb nom d’aquesta temporada a l’Europa occidental.

A Catalunya demà es farà evident l’apropament d’aquesta borrasca amb un clar augment de núvols però en principi no s’esperen precipitacions abundants al nostre territori.

El temps per dimarts 20 d’octubre

Aquest dimarts esperem un dia marcat per la nuvolositat molt abundant a Catalunya. Ja durant el matí els núvols seran molt abundants arreu, especialment al sud i a la meitat oest de Catalunya.

Més clarianes durant el matí al nord de Barcelona i a les comarques de Girona.

Durant el matí i el migdia no descartem alguns plugims febles cap al prelitoral sud i també cap a l’Alt Pirineu i l’Aran.

Durant la tarda el cel es mantindrà molt ennuvolat en conjunt arreu de Catalunya, amb clarianes esporàdiques. Pot ploure de forma feble cap a la Vall d’Aran i també cap al Massís dels Ports.

Les temperatures mínimes pujaran de forma clara i deixarem enrere les nits fredes dels últims dies. Les màximes sense canvis o una mica més baixes allà on es deixi veure menys el sol.

Vent que guanyarà intensitat de component S o SW. Pot bufar amb intensitat a partir del migdia a zones de muntanya tant del prelitoral sud com també al Pirineu i Prepirineu.

Avisos per fortes ratxes de vent

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per fortes ratxes de vent per demà dimarts 20 d’octubre a les comarques del Pirineu i del Prepirineu més occidental.

En aquest sector les ratxes de vent poden superar els 25 m/s (90 km/h) especialment a partir de mig matí i del migdia.

Avisos per fortes ratxes de vent dimarts 20 d’octubre de 2020. Font: Meteocat