Dimarts amb molts núvols i alguns plugims de fang

Pocs canvis en el temps els que es presenten les pròximes jornades a Catalunya.

Tot i estar sota el domini de les altes pressions, la configuració d’aquest anticicló ens envia vents de component marítim en superfície carregats d’humitat i que afavoreixen la formació de molts núvols a tot el litoral català.

Aquesta situació es mantindrà durant bona part de la setmana i per tant els núvols deixaran un cel molt ennuvolat, especialment al sector litoral català.

Nova irrupció de pols en suspensió

Aquesta serà la tercera irrupció important de pols en suspensió a Catalunya d’aquest any, després de les dues que ens van afectar durant el mes de febrer.

De nou els vents de component sud en alçada ens portaran una massa important de pols en suspensió des del nord d’Àfrica fins a Catalunya aquest dimarts.

Dimarts, com podeu llegir a la previsió que trobareu uns paràgrafs més avall, esperem alguns plugims febles a Catalunya, que per tant seran acompanyats de fang allà on arribin a caure.

El temps per dimarts 2 de març

Aquest dimarts esperem un dia amb un cel molt ennuvolat al conjunt de Catalunya.

Durant el matí el cel es mantindrà molt ennuvolat a tot el litoral i prelitoral català. Núvols més trencats a les comarques interiors.

Possibilitat durant el matí de plugims o ruixats irregulars afectant qualsevol punt de Catalunya, més probables cap a la meitat oest i sud de Catalunya.

Allà on descarreguin aquests ruixats o plugims febles ho faran acompanyats de fang.

Durant la tarda es mantindrà el cel molt ennuvolat en conjunt al litoral, núvols més abundants a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. A l’interior s’obriran més clarianes en conjunt.

Temperatures sense canvis importants. Màximes que es poden enfilar fins als 18 o 19 graus al Pla de Lleida.

Vent moderat de llevant i gregal a tot el litoral.