Dimarts amb cel gris i pluja especialment durant la tarda

Aquest dimarts ens arriba un canvi notable en el temps després d’un llarg període anticiclònic i amb absència de precipitacions.

Demà dimarts l’arribada d’un front obrirà les portes a un temps més inestable que ens pot acompanyar, de forma intermitent, durant tota la setmana.

Dimarts de tardor

Aquest dimarts començarà amb un cel molt ennuvolat arreu de Catalunya, ja durant les primeres hores del matí pot ploure cap al Pirineu i Prepirineu de Lleida i cap a les comarques de Ponent.

Serà a partir del migdia i durant la tarda quan les precipitacions guanyin terreny de Ponent a Llevant. Pot arribar a ploure a qualsevol punt de Catalunya, tot i que les precipitacions més abundants les esperem cap al Pirineu i Prepirineu i també durant la tarda o vespre alguns ruixats intensos al voltant del Camp de Tarragona i el Penedès.

Menys probabilitat de pluja, o en tot cas pluja molt més feble, cap al litoral nord de Tarragona i les comarques litorals de Girona.

El vent de mestral i especialment la Tramuntana a l’Alt Empordà es reforçaran durant la tarda i bufaran amb ratxes puntualment fortes.

Les temperatures diürnes baixaran de forma clara arreu del territori. Les temperatures mínimes seran una mica més altes, ja que tindrem el cel més tapat durant la nit.

La cota de neu baixarà dels 2.200 o 2.000 metres a primeres hores del dia fins als 1.600 o fins i tot per sota a punts de la Vall d’Aran i a la cara nord del Pirineu.