Dilluns plujós a tot Catalunya

Aquest dilluns, i part de dimarts, vindrà marcat per la pluja a Catalunya que pot ser abundant a punts del litoral i prelitoral

Inici de setmana marcat pel temps inestable a Catalunya. Un petit embossament fred es desplaçarà al centre de la península i acabarà formant aquest dilluns una petita baixa que ens afectarà i ens portarà pluja abundant a bona part del territori.

Com es pot veure al mapa isobàric adjunt a continuació, dilluns al migdia ens afectarà un front càlid a Catalunya.

Mapa isobàric previst per dilluns al migdia. Font: AEMET

Esperem un dilluns marcat per les precipitacions abundants a gran part del territori però especialment a punts del litoral i prelitoral central i sud. Segons els mapes d’acumulació de pluja per dilluns, com el del model AROME, cap a punts del litoral central es poden acumular més de 40 o 50 mm de forma puntual i fins i tot al litoral sud, cap a les Terres de l’Ebre, alguns registres superarien els 70 mm en tot el dia.

Les precipitacions aniran caient durant bona part de la jornada tot i que la majoria de models veuen un màxim d’intensitat cap al litoral central al voltant del migdia, amb possibilitat fins i tot d’alguna tempesta.

Pluja acumulada prevista per dilluns 16 de març fins a les 23 hores. Model AROME.

Atenció també al vent de llevant i gregal que bufarà durant bona part de dilluns al litoral català, especialment a partir del migdia. El vent podria arribar a ratxes de fins a 60 o 80 km/h al litoral central.

Aquesta situació d’inestabilitat sembla que s’allargarà fins a la matinada o primeres hores del matí de dimarts quan les precipitacions ja quedaran restringides a les comarques del sud de Catalunya.