Dilluns amb xàfecs i tempestes a moltes comarques

Petit episodi d’inestabilitat aquest dilluns amb el pas d’un sol fred en alçada, que tot i no ser gaire important, serà suficient per augmentar la inestabilitat en forma de xàfecs i ruixats a moltes comarques.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja a la tarda de demà dilluns a diferents comarques.

Previsió per dilluns 26 de juliol

El pas d’un solc fred en alçada farà que aquest dilluns tinguem un dia força inestable amb possibilitat de xàfecs i algunes tempestes a moltes comarques.

Ja de matinada s’esperen xàfecs cap a les comarques de Ponent i de les Terres de l’Ebre, localment intensos cap aquest últim sector. Poden anar acompanyats de tempesta.

Durant les primeres hores del matí aquests xàfecs, molt irregulars, seguiran afectant bàsicament la meitat oest de Catalunya (comarques de Tarragona i Lleida).

A mesura que avanci el matí, i ja durant el migdia, els xàfecs més importants afectaran punts del Pirineu, de l’interior de Girona i de forma puntual també pot caure algun xàfec a la serralada prelitoral.

Els xàfecs més intensos s’esperen entre el Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa o el nord d’Osona.

Serà un cop més al litoral on costarà més que arribi la pluja, de fet serà només durant el matí quan podria arribar algun xàfec cap al Camp de Tarragona o fins al Penedès, en principi molt poca cosa.

Temperatures que baixaran una mica més, especialment les màximes.

Avisos per intensitat de pluja

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per intensitat de pluja a la tarda de dilluns a les comarques del Ripollès, la Garrotxa, Osona, l’Alt Empordà i el Pla de l’Estany com es pot veure al mapa.

En aquestes comarques s’esperen xàfecs que poden anar acompanyats de tempesta i calamarsa i que poden deixar més de 20 mm de pluja en només 30 minuts.