Dilluns amb pluja a bona part de Catalunya

Aquest dilluns esperem l’arribada d’una borrasca que ens deixarà un cel gris durant tota la jornada i precipitacions generals, les més importants concentrades al Pirineu.

El temps per dilluns 22 de febrer

Durant la matinada les precipitacions s’aniran estenent per bona part de Catalunya. Les més importants es concentraran a les comarques de Girona i al Pirineu de Lleida. En aquests sectors plourà de forma moderada, a la resta en conjunt pluja feble.

Durant el matí esperem que les precipitacions puguin afectar pràcticament tot el territori català. Precipitacions febles en conjunt que deixaran entre 1 i 5 mm de pluja en general.

Només cap al sector del Pirineu i del Prepirineu esperem quantitats de pluja superiors als 40 o 50 mm en tota la jornada de dilluns.

Durant la tarda la probabilitat de pluja anirà clarament a la baixa al centre i sud de Catalunya, amb un cel que es mantindrà encara molt ennuvolat. Algunes precipitacions febles durant la tarda encara a les comarques de Girona i també al Pirineu.

Cota de neu al matí al voltant dels 2.000 metres. La cota baixarà durant la tarda fins als 1.800 o puntualment 1.600 metres cap al Pirineu més occidental.

El vent continuarà bufant intensament al litoral durant la matinada i les primeres hores del matí. Amb el pas de les hores el vent anirà a la baixa al litoral sud i central, encara es mantindrà bufant intensament al litoral de Girona. Ratxes que poden superar els 60 o 80 km/h encara a molts sectors del litoral.

Temperatures mínimes clarament més altes arreu, nit poc freda. Les màximes sense canvis o una mica més baixes.

El temps millora de cara a dimarts

Dimarts aquesta borrasca ja serà història i el temps millorarà de forma notable a Catalunya.

Les precipitacions aniran clarament a la baixa durant la matinada de dimarts. Tot i això, seguirem sota la influència de vents allevantats i humits que faran que cap a les comarques litorals els núvols encara siguin abundants.

Dimarts esperem una jornada amb cel força tapat encara al litoral central i nord, amb possibilitat d’alguns plugims febles, especialment a les comarques gironines.