Dilluns amb fortes ventades i neu al voltant dels 500 metres

Aquest dilluns ens creuarà un sistema frontal atlàntic associat a una gran borrasca atlàntica que ha estat batejada amb el nom de Bella.

Ahir explicàvem a la web com aquesta gran borrasca atlàntica també ens afectarà a nosaltres. Aquest dilluns el temps torna a canviar i el vent especialment serà el protagonista.

El temps per dilluns 28 de desembre

Durant la matinada i les primeres hores del matí ens creuarà aquest sistema frontal fred.

A primera hora del matí esperem un cel mig ennuvolat a gran part de Catalunya, més tapat a la meitat oest (comarques de Lleida i Tarragona).

Esperem precipitacions a les comarques de Lleida, amb una cota de neu teòrica de 500 metres només, tot i que es pot veure nevar per sota, al voltant dels 200 o 300 metres amb l’arribada del front de matinada cap a les comarques de la Franja de Ponent i del Pla de Lleida.

Al llarg del matí aquestes precipitacions avançaran cap al prelitoral de Tarragona, l’Altiplà Central on també es pot veure nevar al voltant dels 500 metres, sempre una nevada anecdòtica.

Difícilment les precipitacions acabin arribant al litoral, ja que entrarà ràpidament el fort vent de ponent i mestral que acabarà escampant els núvols.

Migdia i tarda amb un cel molt més serè arreu, tret del Pirineu on encara quedarà un cel mig ennuvolat.

Atenció al fort vent de ponent i mestral, especialment a partir de mig matí cap al prelitoral central, entre les comarques del Penedès i del prelitoral de Barcelona es podran superar fàcilment els 90 km/h. A la resta de Catalunya el vent bufarà fort amb ratxes superiors als 60 o 70 km/h en molts casos.

Temperatures mínimes més altes, màximes sense gaires canvis o més baixes a muntanya.