Dilluns amb alguns ruixats al nord-est de Catalunya

Iniciarem nova setmana amb un temps molt semblant a la d’aquesta passada, la inestabilitat serà important els pròxims dies i demà dilluns encara tindrem alguns ruixats i tempestes.

El temps per dilluns 8 de juny

Durant la matinada i primeres hores d’aquest dilluns esperem un cel força ennuvolat a tot el litoral català, especialment al litoral central i nord.

En aquest sector durant el matí poden caure alguns xàfecs, localment moderats, al voltant del Maresme i Baix Empordà.

Més estones de sol durant el matí cap a les Terres de l’Ebre, comarques de Ponent i Alt Empordà.

Durant la tarda esperem el creixement de nuvolades a totes les comarques interiors, especialment a l’interior de Girona i Barcelona.

A partir del migdia les nuvolades deixaran alguns xàfecs cap al Pirineu, Prepirineu i la Serralada Transversal. Possibilitat d’alguna tempesta al voltant de la Garrotxa, Ripollès o nord d’Osona.

Durant la tarda els xàfecs afectaran bona part de l’interior de Girona i Barcelona i també punts del Prepirineu de Lleida. Al vespre no descartem que arribin al litoral nord de Barcelona i sud de Girona, entre la Selva i el Maresme.

Més sol a Ponent i el sud de Catalunya.

Temperatures sense canvis o una mica més altes al Pla de Lleida i Terres de l’Ebre.

Setmana molt inestable.

Aquest mes de juny ha començat inestable i seguirà molt inestable la setmana vinent.

Esperem ruixats de tarda, pràcticament tots els dies de la setmana vinent, sempre concentrats al Pirineu i Prepirineu, però de forma irregular afectant altres comarques del nord-est de Catalunya.

Sembla que de cara a mitjans i finals de setmana, especialment divendres vinent, la inestabilitat podria tornar a ser general a Catalunya i tornarem a parlar d’un nou episodi de tempestes intenses i generals.

De moment no es veu cap episodi de calor aquest inici de juny, una calor que podria no aparèixer en tota la primera quinzena del mes.