Dijous variable a l’espera d’una forta ventada divendres

Si avui dimecres ens ha creuat un sistema frontal, amb més pena que glòria, demà dijous tornarem a repetir un dia variable, amb molts núvols i poca pluja. Ens tornarà a creuar un front atlàntic amb molt poca activitat a casa nostra.

El temps per dijous 21 de gener

Demà dijous 21 de gener tornarem a repetir un dia amb molts núvols en conjunt però amb poques precipitacions.

Durant les primeres hores del matí el cel es mantindrà amb pocs núvols a la meitat est de Catalunya, cap a les comarques de Girona i del nord de Barcelona. Ja durant el matí, cel mig ennuvolat a les comarques de Lleida i Tarragona.

Ràpidament els núvols guanyaran terreny d’oest a est durant el matí i deixaran un cel força tapat arreu de Catalunya. Els núvols més compactes cap al Pirineu i Prepirineu, especialment Pirineu de Lleida. Serà en aquest sector on durant la tarda i el vespre pot tornar a ploure o nevar de forma feble. La cota de neu voltarà els 1.600 metres en general.

El vent guanyarà protagonisme durant el migdia i la tarda. Vent de ponent que bufarà amb moderada intensitat cap al prelitoral central i especialment a les comarques de Girona. Alguna ratxa pot superar els 50 o 60 km/h en aquest últim sector.

Temperatures mínimes sense gaires canvis en conjunt. Les temperatures màximes pujaran a sectors del litoral i prelitoral gràcies a aquest vent de ponent. Màximes que es poden enfilar per sobre dels 15 o 16 graus a molts sectors de la costa.

Forta ventada aquest divendres

De cara a divendres, amb el pas d’un nou sistema frontal atlàntic, esperem una potent entrada del vent de mestral i ponent. El vent bufarà intensament a gran part de Catalunya, però especialment a zones clàssiques, com són el Camp de Tarragona, el Penedès, el sud del Pla de Lleida i cap a les Terres de l’Ebre.

Els models ens indiquen ratxes de vent molt fortes a punts elevats del prelitoral central, superant els 90 o 100 km/h divendres a partir del migdia.

La ventada també arribarà a punts menys habituats al vent, especialment al voltant de l’àrea de la ciutat de Barcelona. Aquí el vent pot bufar amb ratxes superiors als 70 o 80 km/h.

Ratxes de vent previstes per divendres 22 de gener a les 13 hores. Model ICON. Font: Meteociel.