Dijous últim dia de calor intensa d’aquesta setmana

Demà dijous tornarem a tenir un dia especialment càlid a Catalunya. Divendres les temperatures màximes baixaran entre 2 i 5 graus a gran part del territori.

El temps per dijous 23 de juliol

Aquest dijous esperem un dia amb força sol arreu de Catalunya. A diferència d’avui dimecres en què els núvols alts i mitjans han estat força abundants, demà dijous dominarà a moltes comarques.

Durant el matí esperem un cel serè a gran part de Catalunya, potser amb algun núvol baix cap al litoral de Girona.

Durant la tarda continuarà el domini del sol, excepte cap al Pirineu i comarques de Girona. Aquí les nuvolades seran presents durant la tarda i deixaran escapar alguns ruixats i fins i tot algunes tronades especialment cap al nord del Ripollès i nord de l’Alt Empordà.

Temperatures que tornaran a ser especialment altes cap al Pla de Lleida arribant a valors de fins a 37 graus, fins i tot localment es pot superar aquesta xifra. Molts valors entre els 33 i 35 graus a les comarques de l’interior i entre els 28 i 32 graus al litoral i prelitoral.

Divendres baixada notable de les temperatures

Divendres esperem un canvi de temps, que es notarà especialment amb una notable baixada de temperatures.

La baixada es farà més evident cap a punts de l’interior, les temperatures baixaran aquí entre 2 i 5 graus. A la costa la baixada serà poc considerable, amb valors entre 1 i 2 graus més baixos que els d’avui.

Divendres també esperem un dia lleugerament més inestable. Durant el matí podrien arribar alguns plugims o ruixats per les comarques de Ponent que podrien creuar bona part de Catalunya en direcció est, en principi seran d’intensitat feble.

Durant la tarda, un dia més, esperem alguns xàfecs i tronades cap al Pirineu i Prepirineu, especialment cap al Pirineu de Girona.