Dijous i divendres amb nou i intens pic de calor a Catalunya

Entre demà dijous i divendres les temperatures tornaran a pujar arreu de Catalunya i podríem marcat els valors més elevats del que portem d’estiu i d’any. Divendres es podrien assolir els 41 graus al Pla de Lleida.

El temps per dijous 30 de juliol

Dijous esperem pocs canvis en el temps a Catalunya, continuarà l’estabilitat i l’ambient molt càlid a tot el territori.

Durant la matinada i les primeres hores del matí creuaran el cel bandes de núvols alts i mitjans de ponent a llevant deixant el cel mig ennuvolat, especialment al litoral i prelitoral central i nord.

A mesura que avanci el matí aquests núvols alts seran menys presents i el sol dominarà a gran part de Catalunya.

Durant la tarda creixeran nuvolades cap al Pirineu i punts de les muntanyes interior de Barcelona i Girona, sense més conseqüències.

Al vespre arribaran noves bandes de núvols alts i mitjans per les comarques de Ponent i del sud.

Temperatures que pujaran lleugerament arreu de Catalunya, jornada molt càlida un dia més. Màximes de fins a 39 o 40 graus al Pla de Lleida, entre els 35 i 38 graus a bona part de l’interior i fins i tot punts del prelitoral. Entre 28 i 32 graus al litoral.

Més calor divendres

Divendres la calor encara es podria intensificar una mica més, arribaria el pic de calor d’aquest episodi.

Esperem valors de 40 graus al Pla de Lleida i punts de la Vall de l’Ebre, fins i tot no descartem algun registre de 41 graus.

A la resta del territori se superaran els 35 graus a una àmplia part del territori.

I atenció també a les nits, especialment la nit de divendres que pot ser molt càlida arreu de Catalunya amb mínimes entre els 20 i 25 graus a gran part del territori, puntualment amb mínimes superiors als 25 a les comarques de Ponent i del sud.