Dijous amb xàfecs i temperatures més baixes

Aquest dijous ha estat especialment càlid a Catalunya, el dia més càlid del que portem d’estiu. Les temperatures s’han enfilat fins als 37 o 38 graus al Pla de Lleida i comarques de les Terres de l’Ebre.

Aquest dijous esperem una lleugera baixada de les temperatures que vindrà acompanyada de ruixats, especialment a les comarques del nord de Catalunya.

El temps per dijous 2 de juliol

Aquest dijous vindrà marcat per un petit canvi de temps. Ens passarà lliscant pel nord de Catalunya un front fred que farà augmentar la inestabilitat.

Ja durant les primeres hores del matí esperem alguns ruixats irregulars cap a punts del Pirineu i Prepirineu de Lleida.

A la resta del territori esperem un matí amb sol o alguns intervals de núvols, especialment cap al litoral central i sud.

Durant el migdia i la tarda les nuvolades creixeran amb ganes a tots els sistemes muntanyosos de Catalunya, especialment cap al Pirineu i Prepirineu.

Esperem ruixats a partir del migdia a qualsevol comarca pirinenca i prepirinenca, algun xàfec pot caure acompanyat de tempesta. De cara al vespre també poden aparèixer alguns xàfecs cap a la Catalunya Central o punts de la Franja de Ponent. No esperem pluja a les comarques del litoral.

Farà xafogor a la costa, però les temperatures seran en general més baixes arreu. No arribarem a valors de 37 o 38 graus, les temperatures més altes s’enfilaran fins als 34 o 35 graus al Pla de Lleida.