Dies de calor abans d’un nou canvi de temps diumenge

Entre demà divendres i dissabte les temperatures arribaran al seu pic d’aquesta setmana. S’arribarà a valors de 30 graus al Pla de Lleida i la Vall de l’Ebre.

De cara a diumenge esperem un canvi de temps amb un augment de la inestabilitat i una caiguda de les temperatures.

Divendres amb algun xàfec de tarda al Pirineu

Demà divendres lliscarà pel Pirineu una cua de front que farà augmentar sensiblement la inestabilitat en aquest sector. A la resta en conjunt el sol serà el protagonista del cel.

Durant el matí esperem grans clarianes arreu de Catalunya. Primers núvols alts i mitjans cap al Pirineu, que ens indicaran aquest canvi de temps. Cel més tapat cap a la Vall d’Aran.

A primeres hores del matí s’espera l’aparició d’algunes boires a tocar de la primera línia de la costa, especialment entre el Baix Llobregat i el Maresme.

Durant la tarda creixeran nuvolades al Pirineu i al Prepirineu. Esperem ruixats al voltant del Ripollès, la Cerdanya i nord de la Garrotxa especialment. No és descartable alguna tempesta en aquest sector.

A la resta tarda amb més sol al centre i sud de Catalunya i cel més variable, amb més nuvolades a les comarques de Girona i Barcelona.

Les temperatures pujaran una mica més. Les més altes al Pla de Lleida i cap a la Vall de l’Ebre on s’arribarà als 30 graus.

A l’espera d’un canvi de temps diumenge

Dissabte el temps continuarà estable al conjunt de Catalunya i les temperatures arribaran al seu màxim d’aquesta setmana. Cap al Pla de Lleida se superaran puntualment els 30 graus com podeu veure al mapa adjunt a continuació.

De cara a diumenge esperem l’arribada d’un front fred atlàntic que farà canviar notablement el temps.

Esperem un diumenge molt més inestable, amb ruixats ja durant el matí i el migdia a la meitat oest de Catalunya, amb possibilitat d’alguna tempesta.

Durant la tarda i el vespre els ruixats es podrien escampar també per les comarques de la Catalunya Central i punts del Pirineu de Girona.

Les temperatures baixaran de forma notable diumenge, especialment cap al Pirineu. A inicis de la setmana vinent notarem una baixada arreu del territori i deixarem enrere aquestes temperatures més càlides que viurem demà divendres i dissabte.