De la calor intensa a les tempestes fortes aquest dijous

Demà dijous tindrem un canvi notable de temps.

Tindrem una jornada inestable, amb ruixats i tempestes a moltes comarques, i també una notable baixada de les temperatures que en alguns casos baixaran entre 8 i 10 graus respecte a les d’avui.

Tempestes localment fortes a partir del migdia

Demà dijous tindrem una jornada molt inestable arreu de Catalunya, però especialment a la meitat oest.

Ja de bon matí els núvols seran abundants a pràcticament tot el territori, amb més clarianes a les comarques de Girona.

Ja durant el matí cauran els primers xàfecs a les comarques de les Terres de l’Ebre, especialment al sector interior, i també cap a punts de la Franja de Ponent, localment ja amb tempesta.

Serà a partir del migdia quan els xàfecs i els ruixats es generalitzaran a la meitat oest de Catalunya i poden ser localment forts, acompanyats de tempesta, de fortes ratxes de vent i fins i tot de calamarsa.

Durant les primeres hores de la tarda aquests xàfecs també afectaran punts del Camp de Tarragona, del Penedès, i fins i tot l’Àrea Metropolitana de Barcelona, tot i que els més intensos creiem que quedaran a la meitat oest.

A les comarques de Girona la possibilitat de xàfecs serà en conjunt més baixa, tot i que en poden arribar ja avançada la tarda o el vespre.

Les temperatures mínimes baixaran cap al Pirineu i l’interior. Es notarà especialment una baixada de les temperatures màximes, que seran entre 8 i 10 graus més baixes al Pirineu i l’interior. La baixada no serà tan marcada al litoral.