De la borrasca Hortense a Ignacio

Continua el ball de borrasques a la península Ibèrica. Després del pas de la borrasca Hortense avui divendres, demà a darrera hora del dia ens arriba Ignacio.

Hortensia ha deixat força rebombori meteorològic a Catalunya. Un front de tempestes a creuat aquest matí Catalunya, en alguns casos en forma de tempestes violentes, amb fortes ratxes de vent i calamarsades.

Mapa isobàric previst per la matinada de diumenge. Veiem el pas d’Ignacio i ja molt més a l’est la borrasca Hortense que ens ha afectat avui.

Demà Ignacio ens envia un nou sistema frontal, tot i que en principi no serà tant actiu com el que ens ha afectat avui divendres.

El temps per dissabte 23 de gener

La jornada de dissabte començarà amb clarianes a molts sectors del litoral i prelitoral, especialment de Girona i Barcelona. Cel més tapat ja durant el matí a les comarques de Tarragona i especialment de Lleida.

Durant la tarda els núvols guanyaran terreny, esperem una tarda amb cel molt ennuvolat en conjunt. Serà a darreres hores de la tarda quan arribin algunes precipitacions cap a les comarques de Lleida. Poden ser localment moderades, tot i que en conjunt serien d’intensitat feble.

Aquestes precipitacions es podrien estendre per la resta de la meitat oest de Catalunya ja entrada la nit, arribant molt més afeblides també a les comarques de Girona o Barcelona.

La cota de neu voltarà els 1.200 o 1.400 metres en general.

El vent serà protagonista encara durant la jornada de dissabte. Vent intens durant tot el matí i el migdia a gran part del territori, amb moltes ratxes superant els 60 o 70 km/h.

Petita pausa pel que fa al vent durant la tarda. De cara a última hora de dissabte i ja entrada la matinada de diumenge, el mestral i el ponent tornaran a entrar amb força a les comarques del centre i sud de Catalunya, amb ratxes que novament poden superar els 80 o 90 km/h.

Les temperatures sense gaires variacions en conjunt.