Cap de setmana molt inestable a Catalunya

Ja estem a les portes del canvi de temps que avui divendres ja deixarà els primers ruixats intensos a Catalunya. Podeu llegir la previsió per avui divendres aquí.

Cap de setmana molt inestable

Dissabte esperem un dia molt inestable arreu de Catalunya amb ruixats i tempestes a moltes comarques.

Atenció durant la matinada i les primeres hores del matí. Xàfecs intensos a punts del litoral central, entre el Tarragonès i el Garraf, també afectant les comarques del Baix Llobregat o el Barcelonès.

També esperem pluja intensa cap a les comarques interiors de Girona i Barcelona, cap a Osona, el Ripollès, la Garrotxa, en aquests sectors les acumulacions d’aigua poden superar fàcilment els 50 o 60 mm.

Pluja més estratificada i feble a mesura que avanci el matí cap a les comarques de Ponent i del sud.

Durant la tarda esperem que la pluja del litoral vagi clarament a menys, tot i que encara plourà en forma de ruixats dispersos, localment intensos, especialment cap a les comarques de Girona i Barcelona. També esperem algunes tempestes de tarda cap al Pirineu i Prepirineu.

Es poden obrir algunes clarianes durant la tarda cap a Ponent i el sud de Catalunya

Temperatures que baixaran arreu de Catalunya, entre 4 i 5 graus a la costa i entre 6 i 9 graus a les comarques interiors respecte a les temperatures d’avui.

Diumenge amb tempestes fortes de tarda

Pel que fa a la situació per diumenge esperem encara inestabilitat però concentrada a les comarques de Barcelona i Girona, i especialment inestabilitat de tarda.

Tindrem la bossa d’aire fred just a sobre, el que ens fa pensar en fortes tempestes, amb calamarsa o pedra la tarda de diumenge.

El matí començarà amb força sol cap a Ponent i el sud de Catalunya. Núvols residuals cap a Barcelona i Girona que no descartem deixin algun ruixat cap al nord del Maresme o la Selva.

A partir del migdia les nuvolades guanyaran terreny al nord i nord-est de Catalunya (Pirineu, Prepirineu i comarques interiors de Girona i Barcelona).

Ruixats intensos a partir del migdia al Pirineu i comarques de Girona que aniran baixant cap al prelitoral i litoral nord durant la tarda. Possibilitat d’alguna tempesta intensa.

Durant la tarda i el vespre també arribaran els ruixats cap al prelitoral i litoral sud de Barcelona, aproximadament fins al Penedès o nord del Camp de Tarragona.

Temperatures sense gaires canvis, o una mica més altes a l’extrem sud de Catalunya on el sol serà més present.