Cap de setmana amb més ruixats i tempestes

Continua aquest temps variable i inestable tot i que avui divendres en conjunt el sol ha dominat a gran part de Catalunya.

Entre dissabte a la tarda i diumenge ens torna a entrar una mica d’aire fred en alçada que tornarà a reactivar la inestabilitat a moltes comarques.

El temps dissabte 6 de juny

Dissabte esperem un matí amb sol a gairebé tot Catalunya. Només destacar algun núvol baix cap al litoral de Girona o alguns núvols a la cara nord del Pirineu.

A partir del migdia les nuvolades guanyaran protagonisme cap al Pirineu i Prepirineu. També creixeran nuvolades cap a les muntanyes del prelitoral i muntanyes del sud de Tarragona.

Serà en aquests sectors on esperem de cara a la tarda ruixats i alguna tempesta, especialment cap al Pirineu.

A la resta de Catalunya la tarda en conjunt serà estable, cap a les comarques del litoral tindrem més sol que no pas nuvolades.

Les temperatures es mantindran sense canvis importants. Valors màxims més alts cap a Ponent, entre els 28 i 30 graus, a la resta màximes entre els 24 i 27 graus en conjunt.

El temps per diumenge 7 de juny

El temps es complicarà diumenge, ja que ens entrarà una massa d’aire més fred en alçada que reactivarà les precipitacions.

Ja durant la matinada i les primeres hores del matí, poden caure ruixats cap a les comarques de Lleida i de Tarragona, localment moderats.

Al llarg del matí i migdia els xàfecs, i alguna tempesta, es reactivaran a la meitat oest de Catalunya, especialment comarques del Pla de Lleida, Altiplà Central i Camp de Tarragona, en aquest últim sector no descartem algun xàfec intens local.

Tarda encara amb risc de ruixats a gran part de Catalunya, sempre més important cap a la meitat oest, menys probabilitat de pluja al litoral nord de Barcelona i comarques de Girona.

Les temperatures baixaran diumenge entre 2 i 4 graus en general.