Cap de setmana amb canvis en forma de xàfecs

Petit canvi de temps que notarem aquest cap de setmana en forma de ruixats i xàfecs locals en algunes comarques de Catalunya.

Un petit embossament fred en alçada farà créixer les nuvolades la tarda i vespre de dissabte provocant aquests ruixats locals que es poden allargar durant el matí de diumenge.

El temps per dissabte 27 de febrer

Aquest dissabte esperem un petit canvi de temps que només notarem en algunes comarques del centre i nord de Catalunya en forma de creixement de nuvolades i alguns xàfecs ja de cara a última hora de la tarda o el vespre.

Dissabte començarà amb moltes estones de sol en conjunt. Només esperem alguns núvols baixos cap al litoral sud, especialment a les Terres de l’Ebre i boires que apareixeran també cap al Pla de Lleida.

Migdia i bona part de la tarda amb grans clarianes al conjunt de Catalunya.

Serà cap a mitja tarda quan les nuvolades començaran a guanyar protagonisme cap a les comarques de Girona i Barcelona.

Durant el vespre esperem alguns xàfecs cap al Ripollès, la Garrotxa, Osona, el Berguedà i també al voltant del Montseny. En principi ruixats febles i força localitzats.

Al llarg de la nit els xàfecs poden afectar altres sectors interiors i del Prepirineu central, poca cosa en conjunt.

Temperatures mínimes sense gaires canvis. Màximes que pujaran lleugerament arreu, ambient força agradable a les hores centrals del dia.

Diumenge amb alguns ruixats durant el matí

Durant la matinada i també durant bona part del matí de diumenge aquesta bossa freda en alçada continuarà donant joc en forma d’aquests xàfecs i ruixats locals.

Esperem una matinada amb ruixats locals, i febles en conjunt, a les comarques centrals i del Pirineu de Lleida. Durant el matí es desplaçaran cap al Pirineu més occidental, amb una cota de neu al voltant dels 1.400 metres.

També poden descarregar alguns xàfecs durant el matí, i fins al migdia, a les Terres de l’Ebre i punts del Pla de Lleida, molt poca cosa.

Més clarianes durant bona part de diumenge a punts del litoral i prelitoral central.