Calor en augment la setmana vinent a Catalunya

Les temperatures pujaran de forma progressiva els pròxims dies. Entre dimecres i dijous tocaran sostre i alguns valors màxims s’acostaran als 40 graus als indrets més càlids del territori català.

Més calor la setmana vinent

Durant les pròximes jornades se’ns torna a tirar a sobre una massa d’aire càlida que farà pujar progressivament les temperatures.

No parlarem de valors gaire fora de lloc per les dates de l’any al nostre territori, però sí que tindrem màximes de plena canícula als indrets més càlids de Catalunya.

El pic màxim de calor sembla que el tindrem entre dimecres i dijous de la setmana vinent.

Dijous s’esperen màximes que fregaran els 40 graus al Pla de Lleida i estaran per sobre dels 36 o 37 graus al Pla de Bages, la Vall de l’Ebre o també a la Plana Empordanesa, com es pot veure al mapa de temperatures màximes previst pel model GFS.

Pel que fa a precipitacions, sembla que dimarts tindrem un fugaç repunt de la inestabilitat de tarda al Pirineu i el Prepirineu, amb tempestes localment intenses en aquests sectors.

A la resta poca pluja durant la pròxima setmana, que a molts punts agreujarà la situació de sequera que acumulem des de fa mesos.

El temps per dilluns 19 de juliol

Demà dilluns esperem de nou un dia plàcid i molt estable al conjunt de Catalunya.

Matí amb domini del sol a pràcticament tot el territori, només destacar algun núvol baix cap al sector del Delta de l’Ebre.

Durant la tarda el sol continuarà dominant el cel. Creixeran algunes nuvolades cap al Pirineu i el Prelitoral que no és impossible que de forma molt local acabin descarregant algun ruixat al nord d’Osona o al Ripollès.

El vent de Tramuntana que ha anat bufant durant les últimes jornades desapareixerà a partir del migdia amb domini de les marinades.

Temperatures pràcticament iguals que les registrades durant la jornada de diumenge.