Bella, una nova borrasca atlàntica arriba a la península Ibèrica

Entre demà diumenge i dilluns una gran borrasca, Bella, afectarà bona part del centre i nord de la península Ibèrica.

Mapa isobàric previst per dilluns a les 00.00 hores. Font: AEMET

A Catalunya també notarem els seus efectes, especialment dilluns, quan el vent guanyarà protagonisme i també les nevades que cauran a cotes relativament baixes a primera hora del matí.

El temps per diumenge 27 de desembre

De moment demà diumenge esperem encara un dia força plàcid a Catalunya, especialment durant el matí.

Matí amb moltes clarianes cap a les comarques del litoral. Cap a les comarques interiors i del Pirineu els núvols alts aniran guanyant terreny ràpidament. No descartem algunes boires cap al Pla de Lleida o l’Altiplà Central.

Durant la tarda els núvols alts i mitjans deixaran el cel mig ennuvolat arreu de Catalunya, fins i tot tapat a la Vall d’Aran. A última hora del dia no descartem en aquest últim sector algunes nevades febles al voltant dels 600 metres.

El vent de component SW o W guanyarà intensitat durant la tarda, especialment cap a punts del prelitoral.

Temperatures mínimes que seran una mica més fredes a les fondalades, especialment al voltant del litoral. Màximes sense gaires canvis o una mica més altes al Pirineu.

Dilluns amb nevades a moltes comarques interiors

Dilluns a primera hora del matí ens creuarà el sistema frontal associat a aquesta borrasca Bella.

El front arribarà amb moderada intensitat cap a les comarques de Lleida especialment. Nevarà a totes les cotes al Pirineu i la nevada es pot estendre també cap a les comarques de l’Altiplà Central i punts de les muntanyes tarragonines. La cota de neu voltarà els 600 o 700 metres.

Al mapa següent podeu veure les acumulacions de neu previstes fins dilluns a les 7 del matí. Com podeu veure, les acumulacions fora del Pirineu seran molt febles i a tot estirar s’acumularan més d’1 centímetre de neu per sobre d’aquests 600 o 700 metres.

Acumulacions de neu fins dilluns a les 7 hores. Model AROME