Avisos per temperatures extremes a Catalunya fins divendres

Tot just aquest matí comentàvem a l’última publicació de blog, els avisos emesos pel Servei Meteorològic de Catalunya de calor intensa per demà dijous.

Doncs durant el dia d’avui aquests avisos s’han allargat fins divendres a diferents comarques.

Dijous amb calor molt intensa a l’interior i divendres a l’Empordà

Demà dijous la calor es deixarà sentir especialment a les comarques interiors de Catalunya, com es mostra al mapa d’avisos per temperatures extremes del Servei Meteorològic de Catalunya.

Els termometres, s’enfilaran fins als 40 graus al Pla de Lleida, i entre els 35 i 38 graus a la resta de comarques interiors, incloses les valls del Pirineu.

De cara a divendres, els vents de SW (Garbí) provocaran una pujada notable de les temperatures cap a les comarques gironines.

Allà es registraran els valors de temperatura més elevats, amb registres que localment podran arribar als 40 o 41 graus.

És per això que el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un nou avís per temperatures extremes per divendres 23 de juliol.

Atenció especial a l’avís de perill alt per altes temperatures a l’Alt Empordà el Baix Empordà i el Pla de l’Estany.

Perill d’incendi extrem els pròxims dies

Aquest nou pic de calor agreujarà més la situació greu d’incendis que s’estén per bona part del territori català.

Demà dijous els Agents Rurals faran control d’accessos a diferents àrees de muntanya tant de les serralades litorals i prelitorals, com Montserrat, fins a punts del Prepirineu.

El mapa del Pla Alfa per demà ens indica un perill alt o extrem a bona part de Catalunya.